Премиерът призова футболните фенове от пловдивските клубове да не се бият

...
Премиерът призова футболните фенове от пловдивските клубове да не се бият
Коментари Харесай

Слънце изгря за футболисти, попове, археолози и свиневъди

Премиерът призова футболните почитатели от пловдивските клубове да не се бият и да не вандалстват по стадионите. Той участва на старта на ремонта на стадиона на " Ботев " Пловдив, като даде обещание най-после и страната да помогне с субсидия, както и на всички останали, съобщи NOVA tv.
" На дербито по-добрите да победят, само че вие не се бийте и си пазете игрищата, да не ги счупите, най-после ще помогнем и ние ", прикани Борисов. " Вие задоволително се биете и се карате по стадионите, само че това, което мога да оказа помощ със строителството, както постоянно в Пловдив сме помагали и дотирали, ще помогнем отново. На строителите - да се стягат и да работят ", заръча министър председателят.
В обиколката в града под тепетата го придружаваше и регионалният шеф Здравко Димитров, номиниран от ГЕРБ за кмет. " И ти, станеш ли кмет, всички са равни, няма да делите. И на " Локомотив ", и на " Марица ", каквото може, да им се оказва помощ ", сподели министър председателят, обръщайки се към Димитров.
На събитието в Пловдив участваха и министърът на спорта Красен Кралев, актуалният кмет и управлението на " Ботев ".
Преди церемонията младо момиче помоли премиера за помощ от страната за лекуването на болната си от рак другарка, а Борисов даде обещание незабавно да задейства въпроса, като изиска данни и банкова сметка.
След визитата на стадиона министър-председателят посети Пловдивската духовна семинария " Св. св. Кирил и Методий ", чиято постройка се ремонтира главно с помощта на отпуснатите от държавното управление 600 000 лв.. " Радвам се, че се строи крепко. За нас образованието е главен приоритет, в това число духовното ", съобщи министър председателят.
Борисов продължи към археологическия обект при с. Маноле, където още един път заяви, че държавното управление е отпуснало 71 млн. лева за локалните избори и 28 млн. за компенсации на стопаните, които си заклаха свинете поради африканската чума. " С признателност за селските стопани, които не се подведоха по популистките приказки на опозицията ", добави Борисов и удостовери, че изплащането на средствата стартира от 1 септември. 
" Ако не стигнат, страната ще отпусне още ", даде обещание министър председателят.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР